Actief, kritisch en betrokken

Warmtescan actie Duurzaam Nijeveen

Woensdagmorgen 9 januari heeft SteM-wethouder Jaap van der Haar in alle vroegte het startsein gegeven voor de Warmtescan Actie van Duurzaam Nijeveen. De komende weken gaat het actieteam van acht vrijwilligers in Nijeveen op pad met de warmtecamera.

Met een warmtescan krijgen inwoners een goed beeld van hoe hun woning is geisoleerd en welke energiebesparende maatregelen zij kunnen nemen om eventuele warmtelekken op te lossen. Vloeren, gevels, ramen en daken scoren hoog. Na afloop van de Quick-scan ontvangt de deelnemer een uitgebreid rapport waarop de waarnemingen en aandachtspunten staan vermeld. Met die uitkomsten kunnen gerichte acties worden ondernomen. Een mooie stap op weg om minder energie te gaan gebruiken.
Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen is de basis voor de verschillende projecten die in Nijeveen worden uitgevoerd op het gebied van duurzaamheid. Alle Nijeveners kunnen hierin participeren. Met elkaar willen zij ervoor zorgen dat Nijeveen in 2025 al energieneutraal is. Er worden verschillende aspecten van duurzaamheid opgepakt: energie opwekken, energie besparen, maar ook op duurzame en verantwoorde wijze omgaan met energie, grondstoffen en onze leefomgeving.