Actief, kritisch en betrokken

Prijsuitreiking kleurplatenwedstrijd

Zaterdag 22 september werden bij boekhandel Riemer Barth aan de Woldstraat de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de kleurplatenwedstrijd van Sterk Meppel. De kleurplaten waren uitgedeeld tijdens de optocht op de laatste Donderdag Meppeldag van 2018.

Een aantal kinderen in de verschillende leeftijdscategorieën hadden de kleurplaat bij boekhandel Riemer Barth ingeleverd. De jury, bestaande uit Gaby Geertsma, raadslid voor Sterk Meppel, Pierre van Leeuwen, duo-raadslid - tevens tekenaar van de kleurplaat - en Wim Start, bestuurlid, heeft daarna de winnaars bepaald.

Winnares in de categorie tot 5 jaar is geworden Isabel Brinkman uit Meppel, die verschillende materialen gebruikte om de tekening te “pimpen”. De troostprijzen in de categorie 6 t/m 9 jaar gingen naar Elin uit Meppel en Milan, die helemaal uit Leeuwarden was gekomen. Beiden zijn 7 jaar. De 3e prijs in deze categorie ging naar de 6 jarige Lavinia Meijer, de 2e naar Susan van Spronsen, 9 jaar en de hoofdprijs naar de 7 jarige Ferre Valkema, alle drie uit Meppel. Ferre had zijn tekening een persoonlijk tintje meegegeven, door een gevel van een pand wit te laten: “ons huis heeft ook een witte muur”. Tenslotte ging de 1e prijs in de categorie 10 jaar en ouder naar de 10 jarige Roos uit Meppel, die met kleurpotlood een verfijnde, kleurrijke tekening had gemaakt.

Alle winnaars gingen met een passend cadeau, mede aangeboden door boekhandel Riemer Barth, weer blij naar huis. De kleurplatenactie werd mede mogelijk gemaakt door een groot aantal winkeliers uit de Woldstraat, door sponsoring van een naamsvermelding op de achterkant van de kleurplaat.