Actief, kritisch en betrokken

Nieuwsoverzicht

Sterk Meppel nodigt u van harte uit op de Thema-avond Afvalbeleid

De hoeveelheid restafval in Meppel is afgenomen. Maar er leven wel vragen over het nut van vooraf scheiden. Ook zijn er problemen die om een oplossing vragen zoals luierafval of de ruimte die de afvalbakken innemen in een kleine tuin. Om nog maar te zwijgen over flatbewoners met een balkon. En voor oudere mensen is de wandeling naar de ondergrondse afvalcontainer soms een opgave. Zo heeft iedereen zijn eigen struikelpunten.

Lees meer

Sterk Meppel blij met vaste ligplaats voor De Vereeniging III

Het prachtige stoombeurtschip ‘De Vereniging III  krijgt een vaste ligplaats bij in de gracht bij restaurant Sukade. Door dit besluit van het college krijgt het schip een historische plaats dat het historisch stadsbeeld versterkt.

Lees meer

Bezoek Nieuwveense landen NVL

Als raadslid moet jij je goed voorbereiden op voorstellen die het college presenteert. Je leest de stukken, bespreekt ze in de fractie of (indien nodig) met de andere fracties. Maar de beste manier is om met betrokkenen in gesprek te gaan. Neem zo het voorstel over de bouw van twee scholen in de Nieuwveense Landen. Sterk Meppel, is hier een voorstander van. De school heeft naast de schoolfunctie dicht in de buurt van de kinderen ook een bindende functie in de wijk. Tenminste, dat denken wij maar hoe denk de buurt hierover. Dan is er maar 1 manier...

Lees meer

Illegale reclame

Fractievoorzitter Elisabeth Bakkenes heeft mondelinge vragen gesteld over het ophangen van illegale reclame door bedrijven aan gemeentelijke gebouwen, monumenten en in de openbare ruimte.

Lees meer

Ergernis nummer 1

Het blijft ergernis nummer 1 in onze gemeente: hondenpoep. Waarschijnlijk heeft u er ook wel eens mee te maken gehad.

Lees meer