Actief, kritisch en betrokken

Lokale ondernemers positief over BIZ

Sterk Meppel is het centrum in gegaan om met de ondernemers van de binnenstad in gesprek te gaan over het BIZ; de Bedrijven InvesteringsZone. Het BIZ kan worden ingesteld voor een gebied, zoals in dit geval het kernwinkelgebied incl. een aantal aanloop straten, waarbinnen de ondernemers samen investeren in de kwaliteit van het gebied. Bijna alle ondernemers in het gebied betalen mee aan het BIZ. Op donderdag 20 december 2018 mag de gemeenteraad het BIZ aan of uit zetten. 

Lokale ondernemers enthousiast
Na met meerdere ondernemers te hebben gesproken blijkt dat juist de lokale ondernemers wel een meerwaarde in een BIZ voor de binnenstad zien; op die manier moet namelijk iedereen mee betalen ook de landelijk opererende bedrijven (wel zo eerlijk). Daarentegen lijken veel landelijk opererende bedrijven niet veel te voelen voor het BIZ. 

Aanloopstraten
De ondernemers in de aanloop straten nemen een tussenpositie in. Zij zien wel het nut van een BIZ  maar zien dit weinig tot geen invloed hebben op hun straat. De vraag die daar dan ook rees was waarom de aanloop straten laten mee betalen? Immers wordt hier juist ingezet op het laten verkleuren van de straat.

Reageren?
Heeft u als ondernemers hier ook een mening over die u met ons zou willen delen dan horen we dit graag voor donderdagmiddag 20 december. U kunt uw mening mailen naar m.visscher@gemeenteraadmeppel.nl

Wilt u op de hoogte blijven van wat Sterk Meppel allemaal doet schrijf u dan gratis in op onze nieuwsbrief via www.sterkmeppel.nl