Actief, kritisch en betrokken

Cultureel erfgoed: Waardevol of waardeloos?

Op woensdag 5 februari organiseert Sterk Meppel een thema avond over cultureel erfgoed in Meppel. Inwoners uit de hele gemeente worden uitgenodigd om mee te denken over welk erfgoed zij waardevol vinden en welk erfgoed niet. Historica Garry Wiersma en wethouder Jaap van der Haar laten u op de thema avond discussiëren en stemmen over een top 10 van plekken. Niet alleen over gebouwen zoals de Marijkeschool, maar ook over de brug bij Rogat of een stads- of dorpsgezicht. De resultaten van de avond zullen door de fractie van Sterk Meppel meegenomen worden als het Erfgoedbeleid in de gemeenteraad wordt besproken. Dat beleid wordt het komende jaar geschreven. Laat nu uw SteM dus horen.  

Sterk Meppel zet zich al meer dan 40 jaar in voor behoud van cultureel erfgoed in de breedste zin. De partij vindt dat niet alleen van belang voor het karakter van onze stad. Zij is van mening dat behoud van erfgoed de lokale economie kan stimuleren, de leefbaarheid vergroten en binding geeft met de eigen woonplaats. Erfgoed voegt dus waarde toe en biedt economische en sociale kansen.

SteM nodigt u uit om in gesprek te gaan over de toekomst van het Meppeler verleden op woensdag 5 februari in de koffiekamer van De Plataan (naast de bibliotheek). Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur. Als u zeker wil zijn van een plekje kunt u zich aanmelden via e.bakkenes@gemeenteraadmeppel.nl