Actief, kritisch en betrokken

40 jaar actief, kritisch en betrokken

Sterk Meppel mag al veertig jaar de SteM van Meppel laten horen. Het hele jaar zijn er activiteiten gepland. Naast een feest voor leden komt er een speciale jubileumuitgave van de Stadswachter, is er een tentoonstelling in de bibliotheek en wordt u op 13 maart in de Plataan meegenomen aan de hand van beelden en verhalen van actievoerders en raadsleden van het eerste uur in de geschiedenis van 40 jaar (Sterk) Meppel.

De Stadswacht, nu Sterk Meppel, ontstond vanuit de actiegroep Grachtwacht.  Ton Henzen, Ed van Tellingen, Lijbert Brussaard en Wim Drost stonden aan de wieg van de actiegroep die zich verzette tegen het dempen van de overgebleven grachten. Omdat de groep wel mee mocht praten maar nog steeds niets te zeggen had werd op 28 februari 1978 de Stadswacht opgericht die met twee zetels in de gemeenteraad kwam. Sinds 1994 is de Stadswacht de grootste partij van Meppel.

Stadswacht wordt Sterk Meppel

Bij de gemeentelijke herindeling van 1998 werd de samenwerking met Gemeentebelangen Nijeveen een feit. Enkele jaren later werd de naam Stadswacht/Gemeentebelangen Nijeveen verandert in Sterk Meppel; afgekort SteM.

Later in het jaar zullen er nog andere activiteiten rond het veertigjarig jubileum plaatsvinden. We houden u op de hoogte!